C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
4 kašike šećera
1,5 kašika brašna
1 C Prašak za pecivo
2 kašike C Kakao praha
Glazura:
200 g čokolade
Sirup:
200 g šećera + 400 ml vode
Fil:
1 l mleka
1 kutija C Čvrstina
2 kašike brašna
4 C Vanilin šećera
2 margarina
500 g C Šećera u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Čvrstin Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Ledene kocke

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Dobro umutiti jaja sa šećerom, lagano umešati brašno, C prašak za pecivo i C kakao prah. Peći u četvrtastom plehu (klasična đuvečara) na 200 stepeni. Ušpinovati šećer sa vodom lagano da vri 5 minuta, pa vruće preliti preko pečenog patišpanja. Od ukupne količine mleka odvojite malo, pa dodajte u C Čvrstin, koji ste prethodno pomešali sa brašnom i C vanilin šećerom. Zakuvajte u mleku kao svaki puding.

Umutiti dobro margarin sa C Šećerom u prahu, pa po malo dodavati u ohlađenu smesu sa C Čvrstinom sve vreme. Muteći mikserom ovaj krem naneti preko patišpanja. Kolač preliti sa 200 g otopljene čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata