C Slatka tradicija

Sastojci
Za biskvit:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
3 kašike ulja
3 kašike C kakao praha
1/2 C praška za pecivo
Sirup:
350 g šećera
300 ml vode
1. fil:
150 g šećera
1 šoljica mleka
350 g mlevenih oraha
50 g margarina ili putera
2. fil:
500 ml mleka
5 kašika brašna
2 kašike C čvrstina
5 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
125 g margarina
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Ledene kocke sa orasima

Prelepi kremasti kolač obogaćen slojem fila sa orasima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti belanca, dodati šećer i mutiti da bude čvrsto. Dodati jedno po jedno žumance sve vreme muteći mikserom.

Dodati ulje i mešavinu brašna, C kakao praha i C praška za pecivo.

Sipati u podmazan i brašnom posut pleh (dimenzije 35x20 cm) i peći na 180°C oko 15 do 20 min. Ne vaditi iz pleha.

Za sirup kuvati šećer sa vodom 5 minuta, pa toplim preliti hladan kolač. Ostaviti da ga biskvit potpuno upije.

Kratko prokuvati mleko sa šećerom, pa dodati mlevene orahe i margarin. Naneti na kolač dok je toplo.

Od pola litre mleka odvojiti 200 ml za razmutiti brašno i C čvrstin, a ostatak skuvati.

Kad mleko zavri, umešati deo sa brašnom i skuvati krem kao puding. Zasladiti

Prohlađeni krem sjediniti sa penasto umućenim margarinom i sipati na kolač.

Preliti glazurom od čokolade otopljene sa uljem.

Komentari potrošača:

16.01.2019
super recept

16.01.2019
Super.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto brašna i čvrstina može se staviti 1 kesica C proizvod pudinga sa ukusom slatke pavlake.