C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jajeta
4 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike C kakaoa
Za šerbet:
200 g šećera
250 ml vode
Za fil:
500 ml mleka
120 g šećera
80 g brašna
20 g C čvrstina
1 kesica C vanilin šećera
250 g maslaca/margarina
Za čokoladnu glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
3 kašike mleka
Ostalo:
250 g malina

Naši proizvodi
Kakao prah Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Ledene kocke sa malinama

Ukusna kombinacija.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa brašno i C kakao.

Dobro izmešati, usuti u pleh (30x20cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći 15-tak minuta u rerni zagrejanoj na 200 C.

Skuvati šerbet od šećera i vode. Kad počne da ključa, smanjiti temperaturu, posle 3 minuta isključiti i ostaviti još 5 minuta pa skloniti sa ringle da se prohladi.

Toplu koru preliti toplim šerbetom.

Razmutiti brašno i C čvrstin sa malo mleka. U ostatak mleka staviti šećer i C vanilin šećer i zagrejati (ali da ne proključa).

Usuti brašno i C čvrstin, smanjiti temperaturu i zakuvati kašicu. Ohladiti. Umutiti maslac/margarin i pomešati sa dobro ohlađenom kašicom.

Polovinu fila staviti preko ohlađene kore, rasporediti maline i preko preostali fil.

Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila.

Ostaviti da se ohladi i stegne. Iseći kocke i uživati u ukusu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata