C Slatka tradicija

Sastojci
Za patišpanj:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
1 kašika C kakaoa
6 kašika mlevenih oraha
Preliv za patišpanj:
200 g šećera
200 ml vode
Beli fil:
600 ml mleka
12 kašika brašna
150 g šećera
250 g margarina
Voćni fil:
oko 700 g očišćenih jagoda
200 g šećera
2 kesice C pudinga od jagode
oko 350 ml vode
Preliv:
150 g čokolade
7 kašika ulja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding sa ukusom jagode

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Ledene kocke sa jagodama

Bogovska poslastica, meni lepša od mnogih torti.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
Umutiti penasto jaja, pa na pola mućenja postepeno dodavati šećer. Kad jaja budu čvrsto umućena, dodati preostale sastojke prethodno izmešane i sjediniti.

Smesu preručiti u uljem podmazan i pobrašnjen pleh (veličina 32), pa peći na 200 stepeni i postepeno snižavati temperaturu, sve dok se kora ne odvoji od zidova tepsije.

Preliv:
Staviti vodu sa šećerom da se zagreva i od trenutka kad provri treba da vri još 10-tak minuta. Skloniti sa vatre i preliti ohlađen patišpanj.

Beli fil:
Odvojiti malo mleka i u njemu mikserom razmutiti brašno, a ostatak mleka staviti da se zagreva sa šećerom. U vrelo mleko uliti razmućeno brašno, ekstrat vanile i skuvati kao puding, pa skloniti sa strane da se ohladi (ja u vrelo dodam i 100 g bele čokolade i naravno, smanjim količinu šećera ali nije obavezno).

Posebno penasto umutiti margarin pa mu postepeno dodavati beli fil i sve lepo sjediniti.

Voćni fil:
Jagode oprati i očistiti, pa iseći na sitne komade i staviti sa 150 ml vode da se kuvaju. Kada provri, treba da se kuvaju još 5 minuta i za to vreme nekoliko puta ih izgnječiti, kao kad se pravi pire.

Šećer izmešati sa prahom za puding i razbiti lepo u 200 ml vode da nema grudvica, pa dodati u jagode i skuvati.

Na koru (koja ostaje u plehu) naneti beli fil, pa preko njega prohlađen (topao) voćni fil.

Čokoladu otopiti na tihoj vatri sa uljem i preliti odmah preko voćnog fila.

Ostaviti u frižider na par sati da se ohladi i stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata