C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
malo C sode bikarbone
1 C prašak za pecivo
2 kašike ulja
3 kašike C Kakao praha
Preliv:
1 šolja vode
1 šolja šećera
2 C vanilin šećera
Fil:
1 l mleka
9 kašika brašna
7 kašika C čvrstina
4 C vanilin šećera
220 g šećera
250 g margarina
Glazura:
100 g čokolade
100 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Soda bikarbona Prašak za pecivo Kakao prah Vanilin šećer Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana

Ledene kocke

Prelep kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20 kocki
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i umutiti.

Polako dodati ulje, izmutiti mikserom, nakon toga polako dodavati brašno pomešano sa C sodom bikarbonom i C praškom za pecivo i C kakao.

Peći oko 15 min. u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

U međuvremenu dok se kora peče skuvati preliv i preliti vruć preliv, preko vruće kore, ostaviti da se ohladi.

Priprema fila:
Odvojiti od litre mleka, oko 400 ml, a ostalo mleko staviti da prokuva.

U 400 ml mleka dodati brašno, C čvrstin, šećer i C vanilin šećera, dobro umutiti i zakuvati u prokuvano mleko.

U prohlađen fil dodati umućen margarin i dobro izmutiti.

Glazura:
Zagrejati (ne prokuvati) slatku pavlaku, dodati čokoladu, istopiti i preliti po kockama.

Ostaviti kolač da se dobro ohladi i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata