burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija20 kocki

Ledene kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20 kocki

Sastojci

Kora:

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

malo C sode bikarbone

1 C prašak za pecivo

2 kašike ulja

3 kašike C Kakao praha

Preliv:

1 šolja vode

1 šolja šećera

2 C vanilin šećera

Fil:

1 l mleka

9 kašika brašna

7 kašika C čvrstina

4 C vanilin šećera

220 g šećera

250 g margarina

Glazura:

100 g čokolade

100 ml slatke pavlake

Ledene kocke

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i umutiti.

Polako dodati ulje, izmutiti mikserom, nakon toga polako dodavati brašno pomešano sa C sodom bikarbonom i C praškom za pecivo i C kakao.

Peći oko 15 min. u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

U međuvremenu dok se kora peče skuvati preliv i preliti vruć preliv, preko vruće kore, ostaviti da se ohladi.

Priprema fila:
Odvojiti od litre mleka, oko 400 ml, a ostalo mleko staviti da prokuva.

U 400 ml mleka dodati brašno, C čvrstin, šećer i C vanilin šećera, dobro umutiti i zakuvati u prokuvano mleko.

U prohlađen fil dodati umućen margarin i dobro izmutiti.

Glazura:
Zagrejati (ne prokuvati) slatku pavlaku, dodati čokoladu, istopiti i preliti po kockama.

Ostaviti kolač da se dobro ohladi i služiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Ledene kocke

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i umutiti.

Polako dodati ulje, izmutiti mikserom, nakon toga polako dodavati brašno pomešano sa C sodom bikarbonom i C praškom za pecivo i C kakao.

Peći oko 15 min. u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

U međuvremenu dok se kora peče skuvati preliv i preliti vruć preliv, preko vruće kore, ostaviti da se ohladi.

Priprema fila:
Odvojiti od litre mleka, oko 400 ml, a ostalo mleko staviti da prokuva.

U 400 ml mleka dodati brašno, C čvrstin, šećer i C vanilin šećera, dobro umutiti i zakuvati u prokuvano mleko.

U prohlađen fil dodati umućen margarin i dobro izmutiti.

Glazura:
Zagrejati (ne prokuvati) slatku pavlaku, dodati čokoladu, istopiti i preliti po kockama.

Ostaviti kolač da se dobro ohladi i služiti.

Autor

Biljana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept