C Slatka tradicija

Sastojci
Piškota:
5 jaja
5 kašika šećera
prstohvat soli
5 kašika brašna
1 C Prašak za pecivo
3 kašike C Kakao praha
Sirup:
3 dl vode
100 g šećera
1 C Vanilin šećer
Fil:
10 kašika šećera
2 C Vanilin šećera
5 kašika brašna
5 kašika C Čvrstina
700 ml + 200 ml mleka
250 g margarina
Preliv:
200 g crne čokolade
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Vanilin šećer Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač food blog Miss Tatjana

Ledene kocke

Osvežavajuća i kremasta poslastica u kojoj uživaju sve generacije!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30-35
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom i prstohvatom soli, u čvrsti sneg. Postepeno dodavati jedno po jedno žumance, brašno, kakao i prašak za pecivo.

Peći u tepsiji dimenzija 20x30 cm, na 180°C, oko 20-25 minuta.

Za sirup pomešati vodu, šećer i vanilin šećer i kuvati do vrenja, odnosno dok se šećer ne otopi.

Skinuti sa vatre i preliti piškotu. Ostaviti piškotu da se ohladi.

Za fil najpre pomešati sve suve sastojke i dodati im 200 ml mleka.

U preostalih 700 ml mleka ukuvati tako dobijenu smesu i ostaviti da se ohladi.

Margarin sobne temperature izmiksati, te mu dodavati kašiku po kašiku fila. Mutiti dok se masa ne sjedini.

Preliti fil preko piškote i izravnati ga.

Otopiti crnu čokoladu sa uljem i preliti kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata