C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 jaja
4 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike C kakaoa
Šerbet:
200 g šećera
250 ml vode
Fil:
500 ml mleka
120 g šećera
80 g brašna
20 g C čvrstina
250 g margarina
1 C vanilin šećer
Čokoladna glazura:
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
3 kašike mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Ledene kocke

Kremast i neodoljiv, uvek pravi izbor.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 30-tak
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, pa brašno i C kakao. Dobro izmešati, usuti u pleh (podmazan ili obložen papirom za pečenje).

Peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Skuvati šerbet od šećera i vode. Kaad počne da ključa, smanjiti temperaturu, posle 3 minuta isključiti ringlu i ostaviti da odstoji na njoj još 5 minuta, a zatim skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi. Toplu koru preliti toplim šerbetom.

Razmutiti brašno C čvrstin sa malo mleka. U ostatak mleka sipati šećer i zagrejati, ali da ne proključa.

Usuti brašno i C čvrstin, smanjiti temperaturu i skuvati kašu kao puding. Ohladiti.

Posebno umutiti margarin, dodati C vanillin šećer i pomešati sa dobro ohlađenom kašom. Fil naneti preko kore.

Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila. Ostaviti da se ohladi i stegne, pa iseći na kocke.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je prvo skuvati šerbet, kako bi se ubrzao proces pravljenja i kako se kora ne bi hladila.