C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika suncokretovog ulja
6 kašika brašna
3 kašike C kakaoa
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
Za sirup kojim se preliva kora:
500 ml vode
200 g šećera
Za fil:
1,5 l mleka
18 kašika brašna
16 kašika šećera,
3 C vanilin šećera
400 g margarina
Za glazuru:
200 g čokolade za kuvanje
30 ml mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana

Ledene kocke

Ledene kocke su zaista ledene i kremaste. Porcije su velike, mogu da se služe uz skuvanu crnu domaću kafu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Komplikovano.

Priprema:
Kora:
Umutiti jaja sa mikserom, dodati šećer, ulje, brašno, C kakao, C vanilin šećer i C prašak za pecivo.

Smesu za koru sipati u pleh koji je podmazan uljem i posut brašnom, i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180 °C.

Koru peći oko dvadeset minuta, izvaditi je iz rerne kada se ispeče i ostaviti da se prohladi.

Sirup:
500 ml vode i 200 g šećera staviti u posudu da ključaju 3 minuta i sa njim preliti prohlađen kolač.

Fil:
1 l mleka staviti u posudu da se kuva. U drugoj posudi umutiti preostalo mleko i brašno, da ne bi bilo grudvica.

Kada prokuva mleko, dodati šećer i C vanilin šećer i umućeno brašno sa mlekom. Neprestano mešati desetak minuta na nižoj temperaturi, da fil ne bi zagoreo.

Skloniti sa ringle, prekriti providnom folijom i skroz ohladiti.

U posudi umutiti margarin, dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila dok ne postane penast i beo. Filom premazati koru.

Glazura:
U posudu staviti 200 g čokolade i 30 ml mleka.

Ukuvati na laganoj temperaturi i preliti kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kora: U zavisnosti od jačine rerne, proveriti posle 17 minuta da li je kora pečena, ubodite vrh noža u koru i ako se nož suši, kora je pečena i možete je izvaditi iz rerne.
Fil: Pre nego što se brašno umućeno sa mlekom stavi da se kuva u litar mleka, procediti ga u cediljki, da ne bi bilo grudvica. Mutiti neprestano sa žicom.
Glazura: Kada prelivate kolač, na kraju protresite tepsiju lagano.
Kolač držite u frižideru nekoliko sati pre služenja.
Ohlađen kolač seći zagrejanim nožem i servirati za posluženje.