C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg jabuka
600 ml vode
200 g šećera
2 C pudinga od vanile
1/2 kašičice cimeta
2 kutije keksa (400 g)
180 g C šlag krema
C kakao ili čokolada

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vena

Ledene jabuke

Sočno i voćno.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Jabuke operite, očistite i izrendajte.

U šerpu stavite vodu sa šećerom i izrendane jabuke. Kuvajte ih 5 do 10 minuta da malo omeknu.

Puding rastvoriti sa vodom. Kada jabuke omeknu dodati i puding i malo cimeta pa sve zajedno kuvajte uz konstatno mešanje dok se smesa ne zgusne.

U posudu za pečenje ređajte red keksa, pa red smese sve dok imate smese i završite sa redom keksa.

Ostavite da se dobro ohladi.

Kolač premazite C šlag kremom i pospite C kakaom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kuvajte na tihoj vatri da smesa ne zagori.
U puding dodajte 12 kašika vode.