C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
1 l mleka
200 g C griza
140 g šećera
3 kašike C kakao praha
140 g čokolade
Fil:
2 C puding vanila
2 kesice vanilin šećera
500 ml mleka
110 g sećera
300 g C šlaga
500 g kupina

Naši proizvodi
Pšenični griz Kakao prah Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Limuntus

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Terezija

Ledena kraljica

Lagana, brza osvežavajuća poslastica.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
C griz i C kakao prah promešamo i nalijemo sa 1 dl hladnog mleka, ostatak mleka stavimo da se kuva sa sećerom i kada provri ukuvamo C griz.

Sklonimo sa vatre i umešamo lomljenu čokoladu uz neprekidno mešanje dok se ne sjedini sa smesom. Smesu sipamo u ovlažen pleh i ostavimo da se prohladi.

Fil:
Od ukupnog mleka odvojimo 1 dl i ostalo stavimo da se prokuva sa sećerom i C vanilin sećerom, puding razmutimo sa 1 dl hladnog mleka i ukuvamo u proključalo mleko. Ostavimo da se ohladi.

C šlag izmutimo po uputstvu sa kesice.

U ohlađeni puding umiksamo šlag, a potom i kupine.

Smesu sipamo u pleh preko korice od griza i ukrasimo po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Poslasticu ostavimo par sati u zamrzivaču pre posluženja.
Ova poslastica je između kolača i sladoleda.