C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg svežih šljiva
1 kašika C čvrstina
200 g prezli
25 kašika šećera
3 C vanilin šećera
200 g C griza
1 l mleka
200 g maslaca

Naši proizvodi
Čvrstin Vanilin šećer Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Lažne knedle sa šljivama

Brz i ukusan desert.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: oko 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

200 g prezli, 5 kašika šećera i 1 "C" vanilin šećer propržiti na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Kada je gotovo skloniti sa ringle.

1 kg svežih šljiva oprati, očistiti od koštice i iseckati svaku na 4 dela, dodati 5 kašika šećera i 1 "C" vanilin šećer i polako dinstati kada uvri voda iz šljiva dodati 1-2 kašike gustina rastvorenog u malo vode. Mešati par minuta i skloniti sa ringle.

U treći sud sipati 0,5 l mleka i staviti na ringlu da provri za to vreme pomešati 200 g "C" griza sa 10-15 kašika šećera i 1 "C" vanilin šećerom sa 0,5 l mleka.

Kada je ono mleko na ringli provelo dodati ovo sa grizom i non stop mešati dok se ne zgusne fil. Na kraju u vruće dodati 100 g maslaca.

Pleh 30x30 posuti polovinu prezli odmah zatim preko toga dok je još vruće polovinu fila sa grizom, zatim preko toga fil od šljiva pa ponovo fil od griza. I na kraju od gore posuti sa preostalom masom.

Ostaviti da se stegne i ohladi pa seći na kocke.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Paziti samo da se fil sa grizom ne ohladi jer će da se stegne i nećete moći lepo da ga razvučete po plehu. Nego morate sve odmah dok je vruće da ređajte.