burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcijaoko 20

Lažne knedle sa šljivama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 20

Sastojci

1 kg svežih šljiva

1 kašika C čvrstina

200 g prezli

25 kašika šećera

3 C vanilin šećera

200 g C griza

1 l mleka

200 g maslaca

Lažne knedle sa šljivama

Koraci pripreme

200 g prezli, 5 kašika šećera i 1 "C" vanilin šećer propržiti na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Kada je gotovo skloniti sa ringle.

1 kg svežih šljiva oprati, očistiti od koštice i iseckati svaku na 4 dela, dodati 5 kašika šećera i 1 "C" vanilin šećer i polako dinstati kada uvri voda iz šljiva dodati 1-2 kašike gustina rastvorenog u malo vode. Mešati par minuta i skloniti sa ringle.

U treći sud sipati 0,5 l mleka i staviti na ringlu da provri za to vreme pomešati 200 g "C" griza sa 10-15 kašika šećera i 1 "C" vanilin šećerom sa 0,5 l mleka.

Kada je ono mleko na ringli provelo dodati ovo sa grizom i non stop mešati dok se ne zgusne fil. Na kraju u vruće dodati 100 g maslaca.

Pleh 30x30 posuti polovinu prezli odmah zatim preko toga dok je još vruće polovinu fila sa grizom, zatim preko toga fil od šljiva pa ponovo fil od griza. I na kraju od gore posuti sa preostalom masom.

Ostaviti da se stegne i ohladi pa seći na kocke.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Lažne knedle sa šljivama

Koraci pripreme

200 g prezli, 5 kašika šećera i 1 "C" vanilin šećer propržiti na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Kada je gotovo skloniti sa ringle.

1 kg svežih šljiva oprati, očistiti od koštice i iseckati svaku na 4 dela, dodati 5 kašika šećera i 1 "C" vanilin šećer i polako dinstati kada uvri voda iz šljiva dodati 1-2 kašike gustina rastvorenog u malo vode. Mešati par minuta i skloniti sa ringle.

U treći sud sipati 0,5 l mleka i staviti na ringlu da provri za to vreme pomešati 200 g "C" griza sa 10-15 kašika šećera i 1 "C" vanilin šećerom sa 0,5 l mleka.

Kada je ono mleko na ringli provelo dodati ovo sa grizom i non stop mešati dok se ne zgusne fil. Na kraju u vruće dodati 100 g maslaca.

Pleh 30x30 posuti polovinu prezli odmah zatim preko toga dok je još vruće polovinu fila sa grizom, zatim preko toga fil od šljiva pa ponovo fil od griza. I na kraju od gore posuti sa preostalom masom.

Ostaviti da se stegne i ohladi pa seći na kocke.

Autor

Dragana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept