C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
2 čaše jogurta
2 čaše ulja
2 čaše šećera
2 čaše C griza
2 C praška za pecivo
voće po želji

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Lažna štrudla

Štrudla se pravi od kora za pitu i zapravo na kraju se te kore uopšte ne primećuju, nego deluje kao razvijana štrudla.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Šećer, ulje, C griz, jogurt i C prašak za pecivo pomešati. Time premazivati po 4 kora.

Petu koru ne premazati nego po celoj površini staviti voće po izboru (višnje, šljive, malin, kupine, breskve, kajsije).

Uviti u rolat i staviti u pouljen pleh. Od ove količine kora ispadnu 3 rolata.

Rolate premazati preostalom mešavinom i peći na 200 stepeni oko 35 minuta.

Mlaku pitu seći na parčad i posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Štrudla je ukusnija kad odstoji u frižideru par sati.