C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg krompira
250 g margarina
300 g C šećera u prahu
200 g mlevenih oraha
700 g mlevenog keksa
1 kašika ruma
50 g C kakaoa u prahu
Glazura:
150 g posne čokolade
3 kašike ulja
1 kašika meda

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Lažna bajadera

Bajadera - toliko ukusna da nećete primetiti da je osnovna smesa od krompira i da je sve posno.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Oljušćeni krompir obarite, procedite, ispasirajte u fini pire i prohladite.

Dodajte na listiće iseckani margarin i C šećer u prahu. Penasto umutiti. Umešajte orahe, mleveni keks i rum.

Ujednačenu smesu podeli na dva dela. Jedan deo ostavi svetle boje, u drugu polovinu dodajte C kakao u prahu.

Na dno nauljenog četvrtastog pleha stavite polovinu smese sa kakaom, pa dobroo utapkajte,a preko njega svetli deo.

Na kraju prelijte bajaderu čokoladom, koju ste prethodno otopili sa medom i uljem.

Kolac režite na štanglice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač će se lakše seći ukoliko ga par sati ostavite da se stegne u frižideru.