C Slatka tradicija

Sastojci
300 g mlevenog keksa
4 kašike mleka
50 g margarina
200 g C šlaga
400 g kisele pavlake
150 g C šećera u prahu
2 C želatina
300 g sveže ili smrznute višnje
200 g šećera

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Lagani kolač sa višnjama

Pravi letnji kolač, veoma lagan i za stomak i za pripremu, a ukusan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za koru:
Zagrejati margarin da se otopi i pomešati sa mlekom, ne treba da proključa, pa sipari u mleveni keks i dobro sjediniti. Formirati koru u okruglom kalupu za kolače i ostaviti u frižideru.

Za fil:
Potopiti C želatin da nabubri. Umutiti C šlag. Posebno umutiti kiselu pavlaku sa C šećerom u prahu i dodati otopljeni želatin, tu smesu polako dodati u šlag uz neprekidno mućenje.

Kada se lepo sjedini sipati u kalup i ostaviti u frižider.

Za preliv:
Višnje sa šećerom staviti da se prokuvaju, pred kraj dodati spremljeni želatin i kada se prohladi preliti preko kolača.

Ostaviti da se ceo kolač lepo stegne u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada se kuva preliv može da se doda malo vode po potrebi ukoliko višnje nemaju dovoljno svog soka.