C Slatka tradicija

Sastojci
3 šoljice (100 ml) brašna
3 šoljice jogurta
3 šoljice C šećera u prahu
1/2 šoljice ulja
4 supene kašike C kakaoa
1 kašičica C soda bikarbone
100 g mlečne čokolade
Glazura:
100 g mlečne čokolade
1 kašika ulja
2 kašike mleka

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kumin kolač

Čokoladni kolač koji se veoma lako priprema. Sastojci koje skoro svako ima u kući, pa ovo čudo od kolača možete pripremiti u svakom trenutku.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U činiju se sipaju šećer (3 šoljica), jogurt (3 šoljica), brašno (3 šoljice), ulje (pola šoljice), C kakao (4 supene kašike), C soda bikarbona (1 kašičica) i 100 g iseckane čokolade na sitne kockice.

Sve se ovo umuti varjačom u smesu bez grudvica. Muti se isključivo varjačom, ne mikserom.

Kada se dobije smesa koja kad se meša počinje da diše tj. pojavljuju se balončići i smesa počinje da se odvaja, sipa se u pleh srednje veličine u koji se prethodno stavio papir za pečenje.

Rerna se zagreje na 220 C i kolač se peče dok ne porumeni.

Proverava se viljuškom, ako ne ostane ništa na viljušci kada se probode kroz testo, kolač je pečen. Peče se otprilike 20-tak minuta.

Za glazuru u šerpicu staviti 1 kašiku ulja, 2 kašike mleka i 100 g mlečne čokolade istopiti i preliti po još vrelom kolaču.

Kolač tako vreo seći i stavljati najbolje u posudu sa poklopcem ili na tanjir i prekriti folijom da sačuva svežina.

Jesti i topao i hladan. Najbolje čuvati napolju u zatvorenoj činiji, ne u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za još bolji ukus dodajte 1 čep likera od čokolade, kokosa ili bilo kog drugog mlečnog likera.