C Slatka tradicija

Sastojci
2 dl jogurta
8 kašika šećera
2 kašike C griza
8 kašika brašna
1dl ulja
1 kašičica C praška za pecivo
4 jaja
2 C vanillin šećera
400 g višanja
2 kašike kafe
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kuglof sa višnjama i kafom

Čaroban je.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, jogurt, C griz, brašno, C vanillin šećer, C prašak za pecivo i na kraju očišćene višnje. Sve lagano promešati.

Testo podeliti, tri četvrtine testa ostaviti kakvo jeste, a u jednu četvrtinu testa dodati 2 kašike kafe.

Kalup za kuglof podmazati posuti brašnom i izliti svetlo testo, preko njega testo sa kafom.

Rernu zagrejati, na 180 stepeni i peći kuglof.

Gotov kuglof ostaviti da se prohladi, izvaditi iz kalupa i posuti C šećerom u prahu, naravno ako želite.

Možete ga preliti i čokoladom ili jednostavno ostaviti takav kakav jeste.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata