C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
250 g šećera
200 ml ulja
150 g suvog grožđa
200 ml crnog vina
350 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
1 kesica cimet šećera
50 g rendane čokolade
50 g margarina za premazivanje
100 g prezle
Dekoracija:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Kuglof sa vinom

Božanstven je, u vinu je istina!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti belance od žumanca. Umutiti polovinu šećera sa žumancimam dodati kesicu cimet šećera.

Kada se dobije glatka masa dodati ulje i nastavi mešanje.

Belanca dobro umutiti, pa dodati ostatak šećera da se dobije čvrst sneg.

Sneg od belanaca prebaciti u posudu sa žumancima i sve se lagano promešati.

Dodati suvo grožđe i vino i sve dobro promešati.

Uz mešanje dodati brašno i C prašak za pecivo.

Modlu za kuglof premazati margarinom i posuti prezlama.

U modlu sipati pola mase, pa posuti rendanom čokoladom, a zatim preko dodati ostatak mase.

Kuglof peći na 175 stepeni oko 60 minuta.

Pečen kuglof izvaditi iz modle dok je vruć i posuti C šećerom u prahu

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata