C Slatka tradicija

Sastojci
5-6 manjih krušaka
200 g margarina
1 banana
5 jaja
280 g brašna
20 g C kakaoa
20 g C čvrstina
3 C vanilin šećera
100 g šećera
1 C prašak za pecivo

Naši proizvodi
Kakao prah Čvrstin Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Kuglof sa kruškama

Koglof, stare Rimljane je podsećao na suce.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati izgnječenu banana, omekšao margarin, C kakao, C čvrstin, brašno, C vanillin šećer i na kraju C prašak za pecivo.

Testo izlijte u kalup za kuglof koji je dobro podmazan margarinom.

Utisnuti onoliko krušaka celih koliko može da stane u pleh.

Kruškama predhodno malo odseći dno da bi mogle da stoje pravo. Zagrejati rerun na 180 stepeni i peći kolač oko 35 minuta.

Ko voli kolač može preliti glazurom od čokolade I posuti listovima badema, mlevenim orasima ili jednostavno samo C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata