C Slatka tradicija

Sastojci
Prhko testo:
4 žumanaca
80 g šećera
120 g brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
100 g maslaca
Kore sa bademovim listićima:
4 belanca
200 g šećera
100 g badema
2 kašike brašna
2 čaše kisele pavlake
1 C puding sa ukusom slatke pavlake

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Kuglof

Mek i sočan.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umesiti sve sastojke u fino prhko testo koje podelimo na dva jednaka dela.

Fil:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrsti sneg, dodati kiselu pavlaku i ostale sastojke i dobro umutiti da nestanu sve grudvice.

Polovinu smese od badema staviti u kalup za kuglof, preliti filom od vanile, te poklopiti drugom korom (ja sam drugi deo kore stavila u zamrzivač da se zaledi, pa sam ga potom narendala preko fila).

Kuglof ohladiti par sati pre sečenja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata