C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
3 šolje šećera
4 šolje brašna
1 šolja jogurta
2 čaše ulja
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
C kakao

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anđela

Kuglof

Savršeni kolač za sve ljubitelje francuskih poslastica.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudi umutiti 3 jaja i 3 šolje šećera. Zatim dodati 1 šolju jogurta, 2 šolje ulja, 4 šolje brašna, 1 C prašak za pecivo i 1 C vanilin šećer.

Smesu promešati kašikom i sipati je pola u podmazan kalup za pečenje.

Preostaloj polovini smese dodati 4 kašike C kakaoa i promešati, a zatim sipati po sredini kalupa i lagano promešati malom kašičicom kako biste napravili šare kroz kalup.

Pripremljenu smesu peći na 200°C pola sata.

Po želji i ukusu unutar smese može se narendati kora limuna ili narandže, i može se takođe ubaciti neka vrsta suvog voća, npr: brusnice, suvog grožđa...

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kako biste proverili da li je kolač ispečen unutra, vrhom noža bocnuti kolač. Ako se smesa ne lepi na nož, izvaditi ga iz rerne i okrenuti iz kalupa na tanjir.