C Slatka tradicija

Sastojci
3 šoljice (od 1 dcl) vode
1,5 šoljica ulja
3 šoljice brašna
4 jaja
Fil:
200 g C šlag krema
šolja kupina (malina)

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja

Krofnice sa kupinama

Pufnaste, šuplje, ma predivne. Ma svi vole krofne!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Pomešati vodu i ulje, pa staviti da se kuva.

Čim provri dodati brašno, mešajući dok se testo ne zgusne.

Ostaviti da se hladi, pa onda dodati jaja (jedno po jedno) i stalno mešati tj. miksirati.

Kašičicom (ili kroz špric za ukrašavanje torti) vaditi testo i ređati pleh obložen pek papirom.

Praviti razmak između , jer će prilikom pečenja narasti.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200-220 C oko 20 do 30 minuta, odnosno dok ne dobiju lepu zlatno-žutu boju.

Za vreme pečenja krofnica rernu NE OTVARATI. Umutiti C šlag, a kupine usitniti u blenderu pa ih umešati u C šlag i puniti krofnice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata