C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
1 C suvi kvasac
400 ml mleka
700-800 g brašno
1 supena kašika šećera
1 prstohvat soli
50 ml ulja
limunova kora po želji

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Krofne meke kao pamuk

Divne krofne, lake za pravljenje.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: Mnogo
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Zagrejati mleko da bude mlako, pa dodati u sud suvi kvasac, šećer i mleko i malo umutiti.

Zatim dodati polovinu brašna, umućena jaja, so, ulje i narendane limunove kore i sve to dobro izmešati pa dodati ostatak brašna i zamesiti krofne.

Ostaviti testo da odstoji 30-tak minuta, a može i malo duže.

Nadošlo testo premesiti, rasklagijati na 1 cm debljine i vaditi čašom krofne.

Ostaviti još malo da nadođu pa peći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata