C Slatka tradicija

Sastojci
600 g brašna
250 ml mleka
1 kesica C suvog kvasca
2- 3 kašike šećera
2 jaja
1/ 2 kašičice soli
50 ml ulja
rendana kora jednog limuna
Još:
100 g čokolade
C šećera u prahu po želji
ulje po potrebi

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Krofne

Savršena poslastica koju vole i stari i mladi.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 7
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U dublji sud prosejati brašno, dodati jaja, so, šećer, ulje, limunovu koru, 1 kesicu C suvog kvasca, mleko i umesiti testo.

Ostaviti ga da naraste na toplom mestu oko pola sata.

Zatim ga izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, blago premesiti i rastanjiti na debljinu od oko 1 cm. Okruglom modlom vaditi krofne.

Manjom čašom vaditi kružiće iz sredine krofne, kako bi se formirala rupa.

Ostaviti ih 5- 10 minuta da još malo narastu. Ulje dobro zagrejati, pa pržiti krofne u dubokom ulju sa obe strane.

Odložiti ih na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.

Jedan deo pripremljenih krofni uvaljati u C šećer u prahu.

Preostale krofne preliti čokoladnom glazurom.

Sačekati da se glazura stegne i ohladi pa služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata