C Slatka tradicija

Sastojci
700 g brašna
1/2 kocke kvasca
korica polovine narandže i toliko soka iste
3 kašike šećera
1 prstohvat soli
100 ml mleka
100 ml vode
aroma ruma par kapi
3 kesice C vanilin šećera
200 ml kisele vode
1 celo jaje
1 žumance

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Krofne

Najbolje krofne.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti kvasac, brašno i šećer u mlaku vodu 10 minuta da zapeni, zatim umešati sve sastojke, a kiselu vodu na kraju. I po potrebi dodati brašno.

Pustiti testo da naraste na sobnoj temperaturi 1 sat, zatim izvaditi na pobrašnjenu podlogu, oblikovati u loptu bez puno pritiskanja.

Istanjiti oklagijom da bude debljine prsta i seći velikom čašom.

Pustiti krofne da narastu još 15 minuta dok se mast greje (poželjno svinjska mast), zatim u vrelo ulje spuštati krofne, ali naopako, onaj deo koji je bio gore ide pravo u ulje da bi ostale šuplje i mogle se puniti.

Krofne posle puniti, umakati po volji i želji. Najbolje sa eurokremom i posutim mlevenim keksom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pržiti u svinjskoj masti, posle prženja odmoriti krofne na papirnom ubrusu da upije višak masnoće.
Vruće krofne umakati u topli eurokrem i posuti bombonicama, mlevenim keksom...
Puniti ih filom od vanile, posuti C šećerom u prahu...