C Slatka tradicija

Sastojci
250 g maslaca ili margarina
100 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
250 g mekog brašna
2 C pudinga od čokolade (2 x 50g)
100 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Kristalni čoko kolačići

Nešto malo drugačije od klasičnih recepata sa pudingom. Čokoladni kolačići sa pudingom su naša slatka tradicija! Fantastičan miris, još bolji ukus!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Maslac ili margarin sobne temperature sjediniti sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.

Dodati 2 kesice C pudinga od čokolade i 250 g mekog brašna. Umesiti glatko testo. Testo staviti u kesu i ostaviti u frižideru oko 30 minuta.

Formirati loptice i svaku lopticu uvaljati u kristal šećer. Čepom od flaše napraviti proreze svakoj kuglici, a po sredini prstom napraviti udubljenje.

Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

Kada su kolačići pečeni, otopiti čokoladu na pari i kašičicom puniti udubljenja.

U zavisnosti od veličine kolačića, dobijaju se oko 40 komada.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto C čokoladnog pudinga možete koristiti bilo koji ukus (vanila, slatka pavlaka, voćni i sl.).
Kristal šećer čini kolačiće hrskavijim spolja, ukoliko ne volite taj ukus, kolačiće ne morate stavljati u šećer.
Možete praviti oblike i veličine po vašem ukusu. Fantastični su uz kafu ili mleko.