C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
7 žumanaca
7 kašika šećera
7 kašika mleka
7 kašika ulja
7 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Fil:
4 C pudinga od vanile
1 l vode
300 g šećera
7 belanaca
300 g višanja
Dekoracija:
3 C krem šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gorica

Krempita sa višnjama

Osvežavajući, lagani letnji kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Penasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte ostale sastojke, pa izlitje u pleh (22x33).

Koru peći na 180 C 20 min.

Fil:
Od litre vode oduzmite malo i rastvorite 4 C pudinga, a ostatak stavite sa 300 g šećera u neku duboku šerpu da provri, pa skuvajte puding.

Šerpa mora da bude velika jer se tu dodaju belanca i ispadne puno krema.

Izmaknite sa ringle i odmah u vrelo dodajte sneg od belanca koja ste umutili.

Lagano mešati dok se mase lepo ne sjedini.

Dobro ocediti višnje koje idu između fila.

Dekoracija:
Umutiti C šlag krem.

Ređanje:
Kora ostaje u plehu, pa pola fila višnje, pa druga polovina i C šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Dobro ohladiti pre služenja.