C Slatka tradicija

Sastojci
1 lisnato testo
Crni krem:
3 pudinga od čokolade
750 ml mleka
4 kašike meda
125 g maslaca
200 ml slatke pavlake
Crveni krem:
200 g višanja
5 kašika meda
4 kašike C griza
napolitanke od lešnika

Naši proizvodi
Puding čokolada Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Krempita sa višnjama

Bez šećera, a slatko.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Priprema crnog krema:
Zagrejati 500 ml mleka, a u 250 ml preostalog razmutiti puding i med. Kada se mleko zagreje, sipati puding i mešati dok se smesa ne zgusne (dobro mešati kako se ne bi napravile grudvice).

Kada se puding skuva, dodati maslac i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se skroz ohladi, a zatim umutiti slatku pavlaku, pa onda dodati i puding i sve zajedno opet umutiti.

Lisnato testo razvući što tanje, i iseći na dužinu kalupa (malo veće od kalupa jer se skupi pri pečenju). Peći pola sata na 180°C.

Priprema crvenog krema:
Višnje staviti da se kuvaju, kada prokuvaju, ostaviti još 5 minuta da krčkaju, zatim dodati griz i med i kuvati dok se ne napravi gušća smesa.

Na ispečenu koru naneti prvo crni krem, zatim crveni, pa opet crni, i na kraju izmrviti 4-5 napolitanki preko.

Ostaviti da se skroz ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata