burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija20

Krempita sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

1 lisnato testo

Crni krem:

3 pudinga od čokolade

750 ml mleka

4 kašike meda

125 g maslaca

200 ml slatke pavlake

Crveni krem:

200 g višanja

5 kašika meda

4 kašike C griza

napolitanke od lešnika

Krempita sa višnjama

Koraci pripreme

Priprema crnog krema:
Zagrejati 500 ml mleka, a u 250 ml preostalog razmutiti puding i med. Kada se mleko zagreje, sipati puding i mešati dok se smesa ne zgusne (dobro mešati kako se ne bi napravile grudvice).

Kada se puding skuva, dodati maslac i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se skroz ohladi, a zatim umutiti slatku pavlaku, pa onda dodati i puding i sve zajedno opet umutiti.

Lisnato testo razvući što tanje, i iseći na dužinu kalupa (malo veće od kalupa jer se skupi pri pečenju). Peći pola sata na 180°C.

Priprema crvenog krema:
Višnje staviti da se kuvaju, kada prokuvaju, ostaviti još 5 minuta da krčkaju, zatim dodati griz i med i kuvati dok se ne napravi gušća smesa.

Na ispečenu koru naneti prvo crni krem, zatim crveni, pa opet crni, i na kraju izmrviti 4-5 napolitanki preko.

Ostaviti da se skroz ohladi.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Krempita sa višnjama

Koraci pripreme

Priprema crnog krema:
Zagrejati 500 ml mleka, a u 250 ml preostalog razmutiti puding i med. Kada se mleko zagreje, sipati puding i mešati dok se smesa ne zgusne (dobro mešati kako se ne bi napravile grudvice).

Kada se puding skuva, dodati maslac i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se skroz ohladi, a zatim umutiti slatku pavlaku, pa onda dodati i puding i sve zajedno opet umutiti.

Lisnato testo razvući što tanje, i iseći na dužinu kalupa (malo veće od kalupa jer se skupi pri pečenju). Peći pola sata na 180°C.

Priprema crvenog krema:
Višnje staviti da se kuvaju, kada prokuvaju, ostaviti još 5 minuta da krčkaju, zatim dodati griz i med i kuvati dok se ne napravi gušća smesa.

Na ispečenu koru naneti prvo crni krem, zatim crveni, pa opet crni, i na kraju izmrviti 4-5 napolitanki preko.

Ostaviti da se skroz ohladi.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept