C Slatka tradicija

Sastojci
2 lisnata testa (može i keks umesto testa)
6 jaja
1 l mleka
2 C pudinga od vanile
500 g smrznutih višanja
200 ml vode
500 g šećera
2 C vanilin šećera
2 kašike C čvrstina

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Juliana

Krempita sa višnjama

Sočno i veoma osvežavajuće.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Ako koristite lisnato testo, otkravite ga i razvucite oklagijom pa ga izbockajte viljuškom i odvojeno ispecite u rerni.

Višnje, vodu i 200 g šećera prokuvajte, pa u to umešajte i C puding prethodno umućen s malo vode.

Skuvani puding izlijte preko pečenog testa u istom plehu zbog dimenzija.

Žumanca umešajte sa 150 g šećera, malo mleka, C pudingom, C vanilin šećerom i C čvrstinom.

Smesu ulijte u prokuvano mleko i brzo mešajte.

Belanca ulupati dobro sa 150 g šećera i kašikom polako isti dodavati u vrući fil od žumanaca i pudinga.

Izmešati dobro pa ga izliti na fil od višanja, poklopiti drugim testom i posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata