C Slatka tradicija

Sastojci
Patišpanj:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
4 kašike ulja
1 prstohvat soli
1 kesica C praška za pecivo
Fil:
1 l mleka
3 kesice C pudinga od vanile
12 kašika šećera
400 ml kisele pavlake
1 kesica C vanilin šećera
Dodatno:
200 g C šlag krema
200 ml gazirane vode
300 g jagoda

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Krempita sa jagodama

Vrlo ukusan i lagani kolač, veoma brzo se sprema, a nestane brzinom svetlosti kod nas!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15-tak
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Patišpanj:
Odvojiti posebno žumanca od belanaca. Belanca umutiti sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Zatim dodati postepeno žumanca sa šećerom, mutiti mikserom sve dok se šećer ne otopi i masa ne izjednači.

Umućenoj masi dodati 4 kašike brašna, 1 kesicu C praška za pecivo i 4 kašike ulja. Pravougaoni kalup obložiti pek papirom i sipati masu za patišpanj.

Peći koru u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Skinuti pek papir sa gotovog patišpanja i preko kore ravnomerno poređati jagode podeljene na pola.

Fil:
Mleko prokuvati, zatim prethodno odvojiti malo mleka i izmešati mešavinu od 3 C pudinga od vanile sa 12 kašika šećera i 1 kesicom C vanilin šećera. Umešati sve u provrelo mleko i mešati sve dok se puding ne ukuva i zgusne.

Ukuvani puding skloniti sa vatre i odmah umešati 400 ml kisele pavlake. Mikserom ujednačiti masu bez grudvica.

Pripremljeni krem odmah ravnomerno rasporediti preko jagoda.

Umutiti C šlag krem sa kiselom vodom i isfilovati kolač. Staviti da se ohladi!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U fil se može dodati bilo koje drugo bobičasto voće. Krempitu dobro ohladiti, seći na kocke i služiti.