C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
1 celo jaje
4 žumanca
4 kašike šećera
1 šolja ulja
3 kašike brašna
1/2 C praška za pecivo
Za fil:
800 ml vode
2 C pudinga od vanile
17 kašika šećera
4 belanca

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nevena

Krempita iz Užica

Divan kolač koji se topi u ustima.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
1 celo jaje, 4 žumanca, 4 kašike šećera umutiti. U umućenu smesu dodati 1 šolju ulja, 3 kašike brašna i pola C praška za pecivo.

Smesu lepo sjediniti, nasuti u pleh i peći 15 minuta na 200 stepeni.

Fil:
700 ml vode i 9 kašika šećera staviti da provri, kada provri dodati posebno umućeno 100 ml vode i dva C pudinga. Kuvati dok se nezgusne.

U većoj vangli umutiti 4 belanca u čvrst sneg i dodati 8 kašika šećera. Kada su belanca umućena postepeno dodavati topao prethodno skuvan puding.

Kada je sve lepo sjedinjeno, toplo nasuti preko kore, ali koru nevaditi iz pleha. Ostaviti da se ohladi.

Kada se ohladilo umutiti 100 g C šlag krema i staviti preko fila. Iseći na kocke i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Puding se mora topao sipati u umućena belanca da bi kolač bio penast i vazdušast.