0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
1l vode
18 kašika šećera
4 C pudinga sa ukusom vanile
200 g C šlag krema belog sa ukusom slatke pavlake
Kore: 
2 cela jajeta, 6 žumanaca, 6 kašika brašna i 1 prašak za pecivo C. 
Od ove smeše ispeći dve kore tako što ćete to podeliti na pola i mutiti svaku koru zasebno jer je tako bolje - ispeći svaku koru posebno. 
Peći ih na 200 stepeni dok ne porumene. 
Jednu koru ostaviti celu i spustiti u pleh, a drugu podeliti na parčiće koliko hoćete da vam bude parće krempite. 
Fil za krempitu: 
U 1l vode staviti 15 kašika šećera i staviti da provri. U to dodati 4 pudinga od vanile C koje ste predhodno razmutili sa 3 kašike šećera i vodom odmerenom u količini od od 1 litre koju ste stavili da se prokuva. 
Kada je puding gotov umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera koji su ostali od kora i u njih dodavati vreo puding kašiku po kašiku i neprestano mutiti. 
Pošto ste svu količinu pudinga utrosili u tu smesu sipati u pleh gde ste pekli kore veličine 34x25 i ostaviti da se ohladi. 
Zatim umutiti 2 C šlag krema pa staviti na puding i odozgo poređati parčiće kore koje ste prethodno isekli. 
Po površini krempite posuti šećer u prahu ili ukrasiti šlagom svaku krempitu. 
Kempitu zatim ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i potom služiti hladnu.
Kore: 
2 cela jajeta, 6 žumanaca, 6 kašika brašna i 1 prašak za pecivo C. 
Od ove smeše ispeći dve kore tako što ćete to podeliti na pola i mutiti svaku koru zasebno jer je tako bolje - ispeći svaku koru posebno. 
Peći ih na 200 stepeni dok ne porumene. 
Jednu koru ostaviti celu i spustiti u pleh, a drugu podeliti na parčiće koliko hoćete da vam bude parće krempite. 
Fil za krempitu: 
U 1l vode staviti 15 kašika šećera i staviti da provri. U to dodati 4 pudinga od vanile C koje ste predhodno razmutili sa 3 kašike šećera i vodom odmerenom u količini od od 1 litre koju ste stavili da se prokuva. 
Kada je puding gotov umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera koji su ostali od kora i u njih dodavati vreo puding kašiku po kašiku i neprestano mutiti. 
Pošto ste svu količinu pudinga utrosili u tu smesu sipati u pleh gde ste pekli kore veličine 34x25 i ostaviti da se ohladi. 
Zatim umutiti 2 C šlag krema pa staviti na puding i odozgo poređati parčiće kore koje ste prethodno isekli. 
Po površini krempite posuti šećer u prahu ili ukrasiti šlagom svaku krempitu. 
Kempitu zatim ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i potom služiti hladnu.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.