C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 žumanaca
10 kašika šećera
10 kašika vode
10 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Preliv za koru:
2 čaše vode
5 kašika šećera
Fil:
5 belanaca
10 kašika šećera
2 C pudinga (malina, vanila)
1 l vode
10 kašika šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom maline Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Krempita

Ukusan i osvežavajući, brzo se pravi, a nije ni skup.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti žumanca sa šećerom, vodom, brašnom i C praškom za pecivo.

Staviti u dublju četvrtastu posudu i peći 15-20 min.

Vruću koru preliti sirupom skuvanom od vode i šećera. Ohladiti.

Skuvati 2 C pudinga u 1 l vode sa 10 kašika šećera.

U međuvremenu umutiti čvrst sneg od belanaca sa 10 kašika šećera.

Vruć puding sipati u umućena belanaca i mutiti dok se ne ohladi.

Fil preliti preko kore i ostaviti da se stegne i ohladi u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kora treba biti tanja. Fila ispadne dosta. Zato treba dublji sud, jer će se slivati kad se prvo sipa, dok se ne stegne.