C Slatka tradicija

Sastojci
7 jaja
šećer
brašno
ulje
1 C vanilin šećer
4 C pudinga od vanile
1 C prašak za pecivo
1 C šlag krem

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Prašak za pecivo Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirjana

Krempita

Slatko, kremasto, fino.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti 6 žumanca i 1 celo jaje sa 6 kašika šećera.

U to dodati 3 kašika ulje, 6 kašika brašna, 1 C vanilin šećer i 1 C prašak za pecivo.

Peći u podmazanom plehu. Ohladiti.

U posebnu posudu umutiti 6 belanca sa 12 kašika šećera. Zatim u 1 l vode skuvati 4 C pudinga od vanile i 4 kašika šećera.

U ceo puding dodati umućene belance i dobro izmiksati.

Dobijenu smesu odmah sipate preko hladnog patišpanja. Ostaviti da se ohladi.

Umutiti jednu kesu C šlag krema po uputstvu i premazati odozgo.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Peći u plehu 30x20 malo dubljem, jer je baš izdašan kolač.