C Slatka tradicija

Sastojci
Kore (peku se dve, sastojci navedeni za jednu):
3 žumanca
1 celo jaje
3 kašike šećera
3 kašike brašna
3 kašike ulja
Fil I:
1 l mleka
10 kašika šećera
4 C pudinga sa ukusom vanilina
6 belanaca
Fil II:
2 kesice C šlag krema belog sa ukusom slatke pavlake 75g
300 ml hladnog mleka
Za posipanje:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Krempita

Recept za domaću krempitu sa filom od C pudinga i C šlag kremom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 18 parčiča
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti koru sa tri žumanca, jednim jajetom i šećerom. Zatim u umućena jaja dodati brašno i ulje. Izliti masu u podmazan pleh 25x35cm.

Koru peći na 180 C 10 min. Ispečenu koru iseći na željene kocke. Umutiti zatim i drugu koru na isti način kao prvu. Dok se kora peče skuvati C puding.

U 800 ml mleka sipati umešani puding sa šećerom i 200 ml mleka, sve mešati dok se puding ne zgusne. Umutiti i 6 belanaca sa 3 kašike šećera, pa dodavati vrelom pudingu kašiku po kašiku i neprestano mutiti. Kada smo sve sastavili preručimo u pleh sa ispečenom korom. Ohladiti kolač.

Preko ohlađenog pudinga staviti umućen C šlag krem, a po kremu poređati isečenu prvu koru.

Posuti C šećerom u prahu.

Komentari potrošača:

13.10.2019
vrh,jajo lepi sastojci i dobar kolac

10.10.2019
Prelepo

10.10.2019
Probacu,super je

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata