C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
10 kašika ulja
1 l mleka
Fil:
24 kašike brašna
3 C pudinga od vanile
1 margarin
250 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vanja

Krempita

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mutiti posebno žumanca, dodati belanca umućena sa šećerom.

Kada se umuti, dodati 7 kašika brašna i prašak za pecivo.

U to sipati 10 kašika ulja. Peći na 170 C,10-15 minuta.

Kada se malo ohladi preseći je koncem na pola.

Možete i da podelite ovu smesu pa da ispečete dve kore.

Fil:
U 1 l mleka sipati 24 kašike šećera.

Posebno umutiti 3 C pudinga od vanile, sa malo mleka. Kada provri skuvati puding. Možete dodati i C vanilin šećer u to.

Posebno umutiti margarin sa prah šećerom i to sve izmiksati.

Dodati vruć krem na koru. Preko toga drugu koru.

Odozgo sipati šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Da bi vam krem bio još lepši dodajte i malo gustina u krem.