C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 žumanca
5 kašika šećera
5 kašika ulja
5 kašika mleka
5 kašika brašna
1 kesica C praška za pecivo
Za preliv:
200 g šećera
200 ml vode
Za fil:
3 C pudinga od vanile
700 ml vode
5 belanaca
200 g šećera
Još:
C šlag sa ukusom vanile

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Krempita

Za ljubitelje vanile i starih tradicionalnih poslastica.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Žumanca penasto umutiti sa šećerom, pa im dodati ulje, mleko, brašno i C prašak za pecivo.

Koru peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

Dok se kora peče, pripremiti sirup. Vodu i šećer prokuvati i ostaviti da vri oko dva- tri minuta. Prohladiti.

Vrelu koru preliti prohlađenim sirupom i sačekati da se sasvim ohladi.

Belanca i šećer umutiti u čvrst šne. C Pudinge skuvati na uobičajen način u 700 ml vode. Kad se smesa zgusne, skloniti sa vatre.

U umućena belanca sipati pomalo vrelog pudinga i sve vreme mutiti mikserom.

Dobijeni fil preliti preko ohlađene kore i ravnomerno rasporediti.

Kolač ukrasiti vanila C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata