C Slatka tradicija

Sastojci
12 jaja
400 g šećera
2 C pudinga od vanile
5 kašika brašna
5 kašika C čvrstina
4 C vanilin šećera
350 g margarina
1,5 l mleka
(plus 2 dl mleka za umakanje keksa)
dva pakovanja keksa od 200 g
ili gotove kore za krempitu
čokolada za dekoraciju

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Krempita

Odličan ukus, nije previše ,fil je vazdušast i cvrst

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 35
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U 1,5 l mleka skuvati 400 g šećera, 12 žumanaca, 5 kašika brašna, 5 kašika C čvrstina, 2 C pudinga od vanile, 2 C vanilin šećera.

Dok se fil kuva jedno pet minuta, ulupati 12 belanaca i dodati polako u vruć fil mešajući ručno. Ostaviti da se ohladi.

U hladno dodati 350 g margarina i 2 C vanilin šećera.

Na tacnu poređati keks umočen u mleko pa sipati fil i odgore ponovo keks.

Posuti sa C vanilin šećerom i malo izrendati čokolade odgore.

U osnovi ređate 7x6 keksa, to je mera da krempita ne bude ni previše tanka ni visoka.

Ili uzeti gotove kore za krempitu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Dok se fil hladi preko fila staviti papir za pečenje da se nebi stvorila korica.