C Slatka tradicija

Sastojci
5 žumanca
1 jaje
5 kašika šećera
3 kašike brašna
1/2 C praška za pecivo
Fil:
1 l vode
300 g šećera
3 C pudinga od vanile
5 belanca

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Krempita

Ovo je recept iz mamine sveske i omiljeni u mojoj porodici.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 1 jaje, 5 žumanca i 5 kašika šećera. Kad se dobro umuti (smesa postane bela) u to umešati brašno 3 kašike i pola C praška za pecivo .

Od toga ispečete koru (tepsija broj 30).

Fil:
U 1 l vode skuvati 300 g šećera sa 3 C pudinga od vanile.

Puding se posebno umuti sa malo vode i šećera i doda u ključalu vodu.

Posebno umutite čvrst sneg od belanca.

Preko belanca sipati vrelu puding masu i sve ujediniti mikserom.

Fil preliti preko kore.

Služiti hladno.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Važno je da se fil muti dok je puding vreo.