burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija20

Kremisimo sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

7 belanaca

150 g šećera

140 g lešnika

60 g brašna

1 kesica C praška za pecivo

50 ml ulja

Za fil sa malinom:

100 ml vode

100 g šećera

450 g malina

10 g C želatina

Za žuti fil:

7 žumanaca

120 g šećera

500 ml mleka

2 kesice C vanilin šećera

10 g C želatina

100 g bele čokolade

400 g C krem šlaga

Kremisimo sa malinama

Koraci pripreme

Umutiti belanca u čvrst šam pa postepeno dodati šećer. Kad se lepo umuti isključiti mikser pa dodati mleveni lešnik, ulje i brašno pomešanim sa C praškom za pecivo.

Varjačom izmešati smesu i sipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Peći na 180 C oko 15 minuta. Ohladiti.

Pečenu koru preseći po dužini na dva dela. Žumanca i šećer izmiksajte da postanu beli. Zakuvati u mleko uz stalno mešanje.

C Želatin prelijte sa hladnom vodom da nabubri. Kad je krem gotov skinuti sa vatre, sačekati malo da se prohladi pa dodati želatin.

Čokoladu polomite na kocke i dodajte vrućoj kremi. Mešati dok se ne otopi. Kad se krem ohladi, izmiksati C šlag krem i dodati u kremu.

Maline kuvati sa vodom i šećerom oko 10 minuta. C Želatin prelijte sa 3 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U prohlađeno voće dodati želatin.

Obe kore namažite filom od malina dok je još topao i ostavite da se stegne.

Žuti fil namažite preko fila od malina, stavite koru pa opet žuti fil.

Posuti mlevenim lešnikom. Ohladiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kremisimo sa malinama

Koraci pripreme

Umutiti belanca u čvrst šam pa postepeno dodati šećer. Kad se lepo umuti isključiti mikser pa dodati mleveni lešnik, ulje i brašno pomešanim sa C praškom za pecivo.

Varjačom izmešati smesu i sipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Peći na 180 C oko 15 minuta. Ohladiti.

Pečenu koru preseći po dužini na dva dela. Žumanca i šećer izmiksajte da postanu beli. Zakuvati u mleko uz stalno mešanje.

C Želatin prelijte sa hladnom vodom da nabubri. Kad je krem gotov skinuti sa vatre, sačekati malo da se prohladi pa dodati želatin.

Čokoladu polomite na kocke i dodajte vrućoj kremi. Mešati dok se ne otopi. Kad se krem ohladi, izmiksati C šlag krem i dodati u kremu.

Maline kuvati sa vodom i šećerom oko 10 minuta. C Želatin prelijte sa 3 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U prohlađeno voće dodati želatin.

Obe kore namažite filom od malina dok je još topao i ostavite da se stegne.

Žuti fil namažite preko fila od malina, stavite koru pa opet žuti fil.

Posuti mlevenim lešnikom. Ohladiti.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept