0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
7 belanaca
150 g šećera
140 g lešnika
60 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
50 ml ulja
100 ml vode
100 g šećera
450 g malina
10 g C želatina
7 žumanaca
120 g šećera
500 ml mleka
2 kesice C vanilin šećera
10 g C želatina
100 g bele čokolade
400 g C krem šlaga
Umutiti belanca u čvrst šam pa postepeno dodati šećer. Kad se lepo umuti isključiti mikser pa dodati mleveni lešnik, ulje i brašno pomešanim sa C praškom za pecivo.
Varjačom izmešati smesu i sipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Peći na 180 C oko 15 minuta. Ohladiti.
Pečenu koru preseći po dužini na dva dela. Žumanca i šećer izmiksajte da postanu beli. Zakuvati u mleko uz stalno mešanje.
C Želatin prelijte sa hladnom vodom da nabubri. Kad je krem gotov skinuti sa vatre, sačekati malo da se prohladi pa dodati želatin.
Čokoladu polomite na kocke i dodajte vrućoj kremi. Mešati dok se ne otopi. Kad se krem ohladi, izmiksati C šlag krem i dodati u kremu.
Maline kuvati sa vodom i šećerom oko 10 minuta. C Želatin prelijte sa 3 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U prohlađeno voće dodati želatin.
Obe kore namažite filom od malina dok je još topao i ostavite da se stegne.
Žuti fil namažite preko fila od malina, stavite koru pa opet žuti fil.
Posuti mlevenim lešnikom. Ohladiti.
Umutiti belanca u čvrst šam pa postepeno dodati šećer. Kad se lepo umuti isključiti mikser pa dodati mleveni lešnik, ulje i brašno pomešanim sa C praškom za pecivo.
Varjačom izmešati smesu i sipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Peći na 180 C oko 15 minuta. Ohladiti.
Pečenu koru preseći po dužini na dva dela. Žumanca i šećer izmiksajte da postanu beli. Zakuvati u mleko uz stalno mešanje.
C Želatin prelijte sa hladnom vodom da nabubri. Kad je krem gotov skinuti sa vatre, sačekati malo da se prohladi pa dodati želatin.
Čokoladu polomite na kocke i dodajte vrućoj kremi. Mešati dok se ne otopi. Kad se krem ohladi, izmiksati C šlag krem i dodati u kremu.
Maline kuvati sa vodom i šećerom oko 10 minuta. C Želatin prelijte sa 3 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U prohlađeno voće dodati želatin.
Obe kore namažite filom od malina dok je još topao i ostavite da se stegne.
Žuti fil namažite preko fila od malina, stavite koru pa opet žuti fil.
Posuti mlevenim lešnikom. Ohladiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.