C Slatka tradicija

Sastojci
700 g četvrtastog keksa
300 ml soka od pomorandže
Fil:
1 l mleka
2 C pudinga od vanile
2 kašike brašna
2 kašike C čvrstina
100 g šećera
250 g margarina
200 g eurokrema
6 krem bananica
100 g čokolade
Dekoracija:
100 g C šlaga
150 ml mleka

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kremisimo kocke

Osvežavajući, kremasti.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U odgovarajućoj posudi dobro sjediniti C puding, brašno, C čvrstin, šećer i malo mleka tako da se dobije svilenkasta masa.

Ostatak mleka staviti da provri, pa sipati lagano smesu u ključalo mleko, te nastaviti sa kuvanjem mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne.

Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi, pa je sjediniti sa penasto umućenim puterom.

Pripremljen fil podeliti na tri dela. U prvi deo dodati eurokrem i dobro izmešati.

U drugi deo dodati seckane krem bananice, a u treći deo čokoladu izrendanu na krupno rende.

Keks umakati u sok od pomorandže, pa ga rasporediti u pogodan četvrtasti pleh.

Preko prvog sloja keksa naneti fil s eurokremom.

Zatim, složiti drugi sloj keksa, a preko njega naneti fil sa bananicama.

Potom poređati još jedan sloj keksa i završiti filom sa rendanom čokoladom.

C šlag umutiti sa mlekom i premazati kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata