C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
4 kašike brašna
2 kašike pečenih mlevenih lešnika
2 kesice C vanilin šećera
Fil I:
2 C pudinga sa ukusom kokosa
2 C pudinga sa ukusom čokolade
10 kašika šećera
2 l mleka
Fil II:
2 veće narandže
2 kesice C vanilin šećera
70 g C prah šećera
50 g C čvrstina
Za natapanje korice:
100 g šećera
150 ml vode

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding čokolada Vanilin šećer Šećer u prahu Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kremasti kolač u čaši

Kremasti kolač sa sočnom koricom i C pudingom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Odvojiti belanca od žumanaca i belanca umutiti u čvrst sneg dodavajući mu šećer i C vanilin šećer iz 3 puta.
Kada su belanca već postala dovoljno čvrsta, dodati im žumanca i varjačom promešati. Dodati brašno i mlevene orahe. Sve lepo sjediniti i peći koru na 200°C oko 15-tak minuta.

Kada je kora pečena, stavoti je da se ohladi, a zatim je iseći prema veličini čaše.
Korice staviti na dno čaše.

100 g šećera i 150 ml vode staviti da prokuva. Kada prokuva, ohladiti, a zatim natopiti korice.

Fil II:
Oljuštiti narandžu i izvaditi samo meso iz nje. Iseći na kockice, staviti u šerpicu, posuti šećerom i C vanilin šećerom i staviti da prokuva. Kada prokuva, dodati razmućen C čvrstin i zakuvati. Kuvati još 5 minuta. Staviti da se ohladi.

Fil I:
C pudinge ukuvati prema uputstvu.
Kada su pudinzi gotovi, ohladiti ih 5 minuta, a potom neizmenično uliti u čaše. Između svakog sloja pudinga, stavljati po kašičicu fila od pomorandže.

Dobro ohladiti pre posluživanja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U lajter koji smo ukuvali za natapanje korica, možete dodati narandžu isečenu na krugove, radi intenzivnijeg ukusa pomorandže.

Umesto pomorandže, može se koristiti i ananas, koji se fenomenalno slaže sa kokosom i čokoladom.

Da bi fil sa pudingom bio još kremastiji, možemo kuvane pudinge dodati u 200g penasto ulupanog putera.