C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
1 prstohvat soli
4 kašike šećera
4 kašike brašna
2 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
2 kašike ulja
1 C vanilin šećer
Fil:
500 ml mleka
4 kašike šećera (80 g)
2 kašike brašna
4 kašike C čvrstina
1 C vanilin šećer
100 g margarina
50 g C šećera u prahu
400 g višanja (očistite od koštica i ocedite)
200 ml soka višnje
5 kašika šećera

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Čvrstin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Kremasti kolač sa višnjom

Ukusan kolač sa višnjom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti belanca i šećer i C vanilin šećer.

Dodati postepeno žumanca i ostale sastojke. Sipati u kalup i peći 25 min.

Staviti mleko da se kuva i dodati ostale sastojke, mešati dok se ne dobije gusta masa. Staviti da se ohladi.

Koru preliti sa u kuvanim filom od višanja. U prohlađen fil dodati margarin i C šećer u prahu, sve umutiti i preliti.

Odozgo staviti čokoladu ukuvanu sa pavlakom za kuvanje ili otopljenu sa margarinom. Staviti u frizider.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pre služenja izvaditi malo ranije da se ne bi lomila čokolada.