C Slatka tradicija

Sastojci
130 g C pšenični griz
1 C puding sa ukusom vanile
1 l mleka
185 g šećera
1 kašika kore od pomorandže
1 margarin
160 ml sveže isceđenog soka pomorandže
400 g keksa
500 ml slatke pavlake
80 g C šećera u prahu
150 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Pšenični griz Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Kremasti kolač

Ukusan kremasti kolač sa C grizom!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 300 ml mleka dodati C griz i C puding od vanile i dobro promešati.

U preostalih 700 ml mleka dodati 185 g šećera i staviti na šporetu, kada proključa dodati smesu sa grizom, mešajući neprestano dok krem ne dobije potrebnu gustinu.

Zatim dodati jednu kašiku sitno narendane kore od pomorandže. Skolonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi.

Penasto umutiti margarin sobne temperature i postepeno dodavati ohlađen krem sa grizom.

Umutiti 500 ml slatke pavlake uz postepeno dodavanje 80 g C šećera u prahu.

Kada dobro umutimo slatku pavlaku na kraju dodano rendanu čokoladu. Lagano promešati da se sve dobro sjedini.

Potopiti keks u sok na dve sekunde i ređati u pravougaonu tepsiju. Preko keksa nanesemo polovinu krema sa grizom, a zatim polovinu slatke pavlake.

Zatim dodamo još jedan red keksa, pa ostatak krema od griza i na kraju ostatak slatke pavlake.

Staviti u frižideru na nekoliko sati i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata