C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
6 kašika šećera
1 C vanilin šećer
6 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
100 mll ulja
1 C prašak za pecivo
Za preliv:
300 ml mleka
2 kašičice C slatkog kakaoa
Krem:
250 ml slatke pavlake
400 ml kisele pavlake
1 C vanilin šećer
150 g C šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
C šlag
250 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah Prašak za pecivo Slatki kakao Vanilin šećer Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kremasti kolač

Baš kremast

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Penasto umutiti jaja sa šećerom, pa dodati brašno prosejano sa C praškom za pecivo i C kakaom. Dodati ulje i još malo mutiti.

Kada masa postane kremasta, izliti u četvrtasti pleh prethodno namašćen i posut brašnom.

Peći biskvit na 200 stepeni, u zavisnosti od rerne, oko 20 minuta. Proveriti čačkalicom.

Razmutiti C slatki kakao u mleku i preliti preko vrućeg biskvita prethodno izbockanog čačkalicom, da bolje upije preliv.

Za fil umutiti slatku pavlaku, dodati kiselu pavlaku, C šećer u prahu i C vanilin šećer kao i mleveni keks.

Ujednačiti smesu, pa premazati preko biskvita.

Za dekoraciju umutiti slatku pavlaku i premazati kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata