C Slatka tradicija

Sastojci
Za biskvit:
5 belanaca
3 žumanca
130 g šećera
70 g brašna
70 g C kokosa
50 ml ulja
Za fil:
7 žumanaca
80 g šećera
1 kašika ekstrakta vanile
30 g kukuruznog skroba
350 ml C zamene za mleko u prahu
150 ml kondenzovanog mleka
80 g pečenih lešnika
300 ml slatke pavlake
200 g C kokosa

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Zamena za mleko u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kremasti kokos rolat

Rolat koji obiluje kremastim filom. Prepun kokosa i lešnika, zbog čega ga nazivaju i rafaelo rolat.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Šećer podelite na dva dela (od 60 i 70 g). Sa 60 g umutite belanca, a u odvojenoj posudi žumanca sa 70 g šećera.

Potom pomešajte obe smese i umutite još malo. Dodajte ulje i promeštajte lagano.

Sjedinite kokos i brašno i dodajte u smesu.

Izliti u pleh obložen pek-papirom i peći na 170 stepeni oko 25 minuta.

Jaja, šećer i ekstrakt vanile umutite žicom. Dodajte skrob i mutite žicom. Mleko najpre zagrejte (oko deset minuta), pa dodajte u jaja i promešajte.

Vratite u šerpu i kuvajte dok se ne zgusne, neprestano mešajući. Prekrijte i stavite u frižider da se hladi (na oko pola sata).

Sipajte C zamenu za mleko u prahu i umutite. Prethodno umutite 150 ml slatke pavlake i dodajte u smesu i još malo mutite.

Premažite biskvit. Poređajte pečene lešnike i urolajte u rolat.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ostavite da se ohladi u frižideru (oko 2 sata), pa ostatkom umućene slatke pavlake premažite rolat i pospite ga kokosom. Vratite da se prohladi još sat vremena.