C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 belanaca
200 g kristal šećera
100 g brašna
1 C prašak za pecivo
150 g C kokosa
malo soli
3 kašike ulja
Preliv:
200 ml mleka
2 kašike C šećera u prahu
Fil:
5 žumanaca
6 kašika C šećera u prahu
4 kašike C čvrstina
500 ml mleka
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
Glazura:
100 g čokolade
malo ulja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kokosovo brašno Šećer u prahu Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljubica

Kremasti kokos kolač

Sočno, ukusno, neodoljivo kremast kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Mikserom umutiti belanca. Dodati šećer i nastaviti mućenje mikserom.

Brašno, C prašak za pecivo, malo soli i C kokos posebno izmešati i lagano, mešajući kašikom sve to dodati u belanca sa šećerom. Na kraju lagano umešati i ulje.

Ovako pripremljenu koru izliti u pleh na pek papir. Peći je oko 25 minuta na 180 stepeni.

Pečenu, vruću koru preliti sa hladnim zašećerenim mlekom i ostaviti je u plehu.

Fil skuvati na pari. Umutiti penasto žumanca, 6 kašika C šećera u prahu, C čvrstin uz postepeno dodavanje mleka.

Skuvani fil prekriti prijanjajućom folijom i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin sa 200 g C šećera u prahu, 2 C vanilin šećera i dodavati ohlađeni fil.

Sve penasto umutiti i premazati preko pečene kore.

Preko fila preliti čokoladnu glazuru (predhodno rastopljenu na pari sa malo ulja) i odozgo odmah kolač ukrasiti (posuti) sa malo kokosovog brašna.

Ohlađen seći na komade željene veličine.

Komentari potrošača:

07.04.2022
Fantastičan!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Vruć fil prekriti prijanjajućom folijom da ne bi dobio tvrdu koru, a samim tim i grudvice prilikom mućenja.