C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 jaja
50 ml ulja
9 kašika šećera
8 kašika brašna
1 kašika C kakaoa
1 prstohvat soli
1/2 C praška za pecivo
Za fil:
600 ml mleka
5 kašike C griza
75 g C šećera u prahu
75 g šećera
1 C vanilin šećer
200 g margarina
Za ukrašavanje:
3 štangle čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Pšenični griz Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kremasti griz kolač

Kremast i ukusan kolač lak za pripremu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Odvojiti žumanca od belanca, pa penasto umutiti žumanca sa 4,5 kašike šećera. Zatim dodati ulje, so, C kakao i C prašak za pecivo i sve promešati.

Posebno ulupati belanca u čvrst šam postepeno dodavajući preostali šećer.

U umućena žumanca polako dodati šam od belanaca i promešati varjačom. Na kraju postepeno dodati brašno lagano mešajući.

Sipati smesu u pleh obložen pek-papirom i peći na 180°C 15-20 minuta.

Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi, a zatim je preseći uzdužno da se dobiju 2 kore.

Fil:
Mleko ostaviti da provri sa šećerom i postepeno dodavati C griz neprekidno mešajući, sve dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.

Penasto umutiti margarin sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom, pa ga kašiku po kašiku dodavati u ohlađen griz.

Na prvu koru namazati polovinu fila i prekriti drugom korom.

Preostalim filom premazati gornju koru, a zatim ukrasiti otopljenom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mutiti dok fil ne postane gladak.