burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija5 čaša

Kremasti desert sa grizom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5 čaša

Sastojci

1600 ml mleka

200 g mlevenog keksa

130 g šećera

1 kesica C Puding od čokolade

2 kesice C Vanilin šećera

60 g C Šlag krema sa ukusom čokolade

500 ml slatke pavlake

100 g C griza

Kremasti desert sa grizom

Koraci pripreme

U 1 l mleka sipati 100 g šećera i vanilin šećer, grejati dok ne provri, pa ukuvati griz. Kuvati uz mešanje 2-3 min, prekriti folijom i ostaviti da se hladi.

U 100 ml mleka razmutiti puding od čokolade i 30 g šećera, te ukuvati dobijenu smesu u 400 ml mleka. Takođe prekriti folijom i ostaviti da se hladi.

Preostalih 100 ml mleka umutiti sa šlag kremom i ostaviti za kraj.

Umutiti slatku pavlaku i jednu polovinu smese dodati u griz, a drugu u puding. U griz dodati i 100 g mlevenog keksa, pa dobro umutiti mikserom. Potom mikserom izmutiti i puding sa slatkom pavlakom kako bi smesa bila sto kremastija.

U čaše za posluživanje sipati sastojke sledećim redosledom: mleveni keks, griz, puding, šlag krem.

Desert ukrasiti po ukusu; možete koristiti keks, čokoladne mrvice i čokoladice.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kremasti desert sa grizom

Koraci pripreme

U 1 l mleka sipati 100 g šećera i vanilin šećer, grejati dok ne provri, pa ukuvati griz. Kuvati uz mešanje 2-3 min, prekriti folijom i ostaviti da se hladi.

U 100 ml mleka razmutiti puding od čokolade i 30 g šećera, te ukuvati dobijenu smesu u 400 ml mleka. Takođe prekriti folijom i ostaviti da se hladi.

Preostalih 100 ml mleka umutiti sa šlag kremom i ostaviti za kraj.

Umutiti slatku pavlaku i jednu polovinu smese dodati u griz, a drugu u puding. U griz dodati i 100 g mlevenog keksa, pa dobro umutiti mikserom. Potom mikserom izmutiti i puding sa slatkom pavlakom kako bi smesa bila sto kremastija.

U čaše za posluživanje sipati sastojke sledećim redosledom: mleveni keks, griz, puding, šlag krem.

Desert ukrasiti po ukusu; možete koristiti keks, čokoladne mrvice i čokoladice.

Autor

food blog Miss Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept