C Slatka tradicija

Sastojci
1600 ml mleka
200 g mlevenog keksa
130 g šećera
1 kesica C Puding od čokolade
2 kesice C Vanilin šećera
60 g C Šlag krema sa ukusom čokolade
500 ml slatke pavlake
100 g C griza

Naši proizvodi
Puding čokolada Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom čokolade Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač food blog Miss Tatjana

Kremasti desert sa grizom

Savršen izbor za ljubitelje kremastih poslastica, a sastojke verovatno već imate kod kuće.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 5 čaša
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 1 l mleka sipati 100 g šećera i vanilin šećer, grejati dok ne provri, pa ukuvati griz. Kuvati uz mešanje 2-3 min, prekriti folijom i ostaviti da se hladi.

U 100 ml mleka razmutiti puding od čokolade i 30 g šećera, te ukuvati dobijenu smesu u 400 ml mleka. Takođe prekriti folijom i ostaviti da se hladi.

Preostalih 100 ml mleka umutiti sa šlag kremom i ostaviti za kraj.

Umutiti slatku pavlaku i jednu polovinu smese dodati u griz, a drugu u puding. U griz dodati i 100 g mlevenog keksa, pa dobro umutiti mikserom. Potom mikserom izmutiti i puding sa slatkom pavlakom kako bi smesa bila sto kremastija.

U čaše za posluživanje sipati sastojke sledećim redosledom: mleveni keks, griz, puding, šlag krem.

Desert ukrasiti po ukusu; možete koristiti keks, čokoladne mrvice i čokoladice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata