C Slatka tradicija

Sastojci
4 kašike maslaca
30 g seckane čokolade
4 kocke mlečne čokolade
3 kašičice šećera
2 jaja
2 kašičice C kakaoa
1 kašičica ekstrakta vanile
1 kašičica soli
30 g brašna
1 kašik C praška za pecivo

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sanela

Kremasti čokoladni kolač

Prste da poližete.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U mikrotalasnoj pecćnici otopite čokoladu i puter. Pomešajte jaja sa šećerom, C kakaom, vanilom i dodajte malo soli.

Zatim dodajte otopljenu čokoladu i maslac, pomešajte i na kraju dodajte mešavinu brašna i C prašak za pecivo.

Dobro promešajte smesu, a zatim je podelite u dve veće ili četiri manje šolje. Stavite ih u mikrotalasnu pećnicu, smanjite temperaturu i pecite 45 sekundi.

Izvadite šolje iz mikrotalasne pecćnice, promešajte i pecite još 45 sekundi.

Izvadite šolje, stavite kockice čokolade u sredinu svake smese i vratite ih na još 45 sekundi.

Ukrasite kolač svežim voćem, C šećerom u prahu, šlagom ili sladoledom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko je malo, a usladi vam se napravite još par porcija.